Millainen on hyvä vuokrailmoitus?

1. Valokuvat asunnosta

Hyvä vuokrailmoitus sisältää laadukkaat valokuvat. Niihin kannattaa panostaa. Parhaat kuvat otetaan järjestelmäkameralla, mutta myös nykyaikaisilla kännykkäkameralla ja kuvankäsittelyohjelmalla voi saada todella hyviä tuloksia. Kuvia on syytä ottaa jokaisesta huoneesta ja jokaisesta suunnasta. Valoa, erityisesti luonnonvaloa, tarvitaan mahdollisimman paljon kuvien onnistumiseksi.

Hyvät kuvat otetaan noin vyötärön korkeudelta ja asettelussa kannattaa panostaa siihen, että linjat ovat suoria (erityisesti pystysuorat linjat). Kuvat ovat informatiivisimpiä silloin, kun niissä näkyy kuvattava huone mahdollisimman laajasti. Visuaalisesti parhaat otokset syntyvät, kun kuva otetaan ikkunasta pois päin, jolloin luonnonvalo valaisee kuvattavan huoneen kauniisti.

Asuntoilmoituksille kannattaa lisäksi laittaa kuvat julkisivusta parista suunnasta sekä yleisistä tiloista, kuten pesutuvasta, taloyhtiön saunasta, häkkivarastosta ja pyörävarastosta. Houkuttelevin kuva kannattaa laittaa ilmoituksen kansikuvaksi. Parhaan kuvan valinnassa kannattaa kysyä kavereilta, koska oma mielipide ei aina osu oikeaan.

Hyvä vuokrailmoitus Vuokranurkka Oy
Esimerkkivalokuva keittiöstä

2. Vuokrailmoituksen teksti

Ilmoituksen tekstissä on tärkeää tuoda alueen ja asunnon hyvät puolet esille. Siinä kannattaa miettiä kohderyhmää, eli ketkä asunnosta voisivat olla kiinnostuneita, ja suunnata tekstiä heille. Sen lisäksi tarkat ja ajantasaiset tiedot asunnosta ja taloyhtiöstä saavat aikaan luotettavan fiiliksen.

Asunnon varustuksesta kannattaa kertoa ainakin, onko saunaa, parveketta, astianpesukonetta, mahtuuko kylpyhuoneeseen pesukonetta ja kuinka paljon on säilytystilaa. Autopaikkamahdollisuudet ja taloyhtiön netti ovat myös monille tärkeitä tietoja.

Ilmoitustekstissä on lisäksi hyvä selkeästi kerrata vuokrausehdot, kuten vakuus, vesimaksu, sähkösopimus, lemmikkipolitiikka, minimiasumisaika ja edellytetäänkö puhtaita luottotietoja. Ilmoitustekstissä kannattaa käyttää kappalejakoja lukemisen helpottamiseksi ja edetä tärkeimmistä tiedoista kohti epäolennaisempia.

Esimerkki ilmoitustekstistä

3. Pohjakuva auttaa hahmottamaan asunnon

Pohjakuva helpottaa katselijoita hahmottamaan asunnon ja miettimään huonekalujaan sinne. Selkeä pohjakuva yhdessä hyvien valokuvien kanssa antaa katselijalle realistisen käsityksen asunnosta jo etukäteen.

4. Yhteydenotto helpoksi

Yhteydenottaminen on syytä tehdä mahdollisimman helpoksi. Oma puhelinnumero ja sähköpostiosoite kannattaa olla näkyvillä. Myös WhatsAppin ja tekstiviestien käyttämistä voi suositella ilmoituksella. Puhelinta kannattaa käyttää: jos asunnosta kiinnostuneen lähettämä viesti on lyhyt, on järkevintä soittaa hänelle. Silloin selviää nopeasti, millaisesta hakijasta on kyse ja näytönkin voi sopia heti samassa puhelussa.

5. Asuntonäytöt nopeasti

Näytöt on syytä järjestää mahdollisimman nopeasti. Tällöin syntyy kilpailuetu muihin vuokranantajiin nähden. Näytöllä voi tarvittaessa vielä neuvotella vuokrausehdoista, jos sopimusta ei meinaa heti syntyä. Jos hakija tavattaessa vaikuttaa hyvältä, on tavoiteltavaa pyrkiä sopimaan vuokrasopimuksesta heti. Muutoin riski siihen, että hakija löytää vielä toisen asunnon, kasvaa.

6. Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan hyvä vuokrailmoitus on niin informatiivinen ja realistinen, että näytön rooliksi jää hakijan kannalta vain pari asiaa: asunnon tietojen paikkansapitävyyden varmistaminen, tilavuuden hahmottaminen, ikkunoiden maisemien katseleminen ja alueen fiiliksen tunnustelu. Tällöin vuokranantajalla on jo todella hyvät mahdollisuudet saada asunto vuokratuksi, jos joku suinkin haluaa sitä tulla katsomaan.

Minne vuokrailmoitus?

Vuokraovi.comista saa parhaan näkyvyyden ja portaali on suosituin ainakin Keski-Suomessa. Lisäksi Oikotiellä kannattaa olla ilmoitus. Oikotiellä saa yhden ilmoituksen ilmaiseksi (kirjoitettu helmikuussa 2024) ja siellä myös integraatio Tori.fi:hin. Vuokraoven ja Oikotien katselijat ovat pääosin samoja henkilöitä. Kaikilla kaupungeilla on lisäksi myös Facebookissa oma vuokra-asuntoryhmänsä, joihin ilmoitus kannattaa jakaa. On myös olemassa erilaisia pienempiä kilpailevia asuntoportaaleja, mutta Vuokraovi ja Oikotie ovat ylivoimaisesti ne parhaat.


Asunto vuokralle?

Ota yhteyttä!
Vuokranurkka Oy
Jyväskylä

050 350 8310
info@vuokranurkka.fi